پیمان کنعان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به فعالیتهای این دفتر در زمینه طراحی و راه اندازی نیروگاههای خورشیدی گفت: به دلیل آنکه سوختهای فسیلی رو به کاهش است طبق برنامه ریزیهای جهانی تا سال 2025 باید تحقیقات در زمینه سوختهای تجدیدپذیر در حدی باشد تا استفاده از این نوع انرژی از نظر قیمت قابل رقابت با سوختهای فسیلی باشد. از این رو این دفتر نیز فعالیتهای خود را در این زمینه آغاز کرد تا در آن زمان به عنوان صاحب فناوری بتواند از این منبع با اتکا به دانش داخلی استفاده کند.
وی با بیان اینکه نیروگاههای خورشیدی در دو نوع "فتوولتائیک" و "حرارتی" است افزود: با انجام مطالعاتی موفق به طراحی و ساخت پایلوت تحقیقاتی نیروگاه حرارتی خورشیدی با استفاده از فناوری بومی در شیراز شدیم.
کنعان به ویژگیهای این نیروگاه اشاره کرد و در این باره توضیح داد: این نیروگاه 250 کیلو واتی است که قادر به تولید بخار سوپر هیت یا بخار خیلی داغ و خشک است که می تواند خوراک توربینها و ژانراتورها باشد.
وی ظرفیت تولید این نیروگاه را بسیار پایین توصیف کرد و اظهار داشت: در حال حاضر این فناوری در حال تکمیل است تا در آینده بتوانیم نیروگاهها خورشیدی را راه اندازی کنیم که از لحاظ قیمتی قابل رقابت با نیروگاههای سوختهای فسیلی باشد.
کنعان خاطرنشان کرد: با راه اندازی این پایلوت موفق به بومی سازی این فناوری شدیم به طوری که طراحی و ساخت این نیروگاه صددرصد داخلی بوده است. طراحی این نیروگاه از سوی بخش مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز انجام و کلیه تجهیزات مورد نیاز آن نیز توسط تولید کنندگان داخلی تامین شد.
مدیر دفتر انرژی خورشیدی با تاکید بر اینکه با دستیابی به این فناوری ایران در زمره چند کشور معدود دارنده این فناوری قرار گرفت، ادامه داد: فناوری این نوع نیروگاهها در اختیار کشورهایی چون آمریکا و کنسرسیومی از کشورهای اروپایی شامل کشورهایی نظیر اسپانیا، آلمان، ایتالیا و برخی از شرکتهای اروپایی بوده است.
نظر شما